Wat een verademing…..

Een uitgebreide review over de logopedie behandeling welke ik van Ineke krijg.

Van jongs af aan ben ik astma patiënt en heb ik jaarlijks te kampen met longontstekingen en luchtweginfecties. Door een Covid-19 (Alpha variant) maart 2020 en daarop volgend trombose in mijn hersenen( sinus trombose) werd ik door mijn behandelend arts doorverwezen naar een logopediepraktijk. Via via kwam ik bij de praktijk van Ineke. Ik besloot me aan te melden voor logopedie als onderdeel van mijn revalidatie traject.

Door de Covid-19 en hersentrombose was mijn longconditie ernstig verslechterd en kostte spreken en het voeren van gesprekken ontzettend veel energie en kracht. Het was eigenlijk niet te doen….ik had weinig lucht, weinig energie en had moeite met prikkelverwerking. Ik heb als revalidatie ook ergotherapie en fysiotherapie aan huis. Ook Ineke komt bij mij thuis en dat is erg fijn.

Door hele nauwe samenwerking en zeer gerichte oefeningen die op maat door Ineke op mijn situatie werden aangepast ging mijn situatie stapje voor stapje vooruit. Oefeningen werden door Ineke heel voorzichtig opgebouwd en uitgebreid. Alle oefeningen werden uitgelegd en onderbouwd. Vervolgens uitgeschreven, zodat ik er zelf mee aan de slag kon gaan.  Met name lax voxen heeft mijn longfunctie enorm verbeterd. Ineke houdt mij als patiënt goed in de gaten. Ik ben de afgelopen periode echt vooruit gegaan! Het lukt steeds beter om goed en duidelijk te spreken. Goed door te ademen en door de juiste houding en ademsteun krachtiger en vloeiender te spreken.

Ik zou willen dat ik als astma patiënt in mijn jeugd iemand als Ineke toegewezen had gekregen voor tips en oefeningen. Want longmedicatie is helpend, maar logopedie en fysiotherapie is minstens zo belangrijk.

Kortom ik ben ontzettend blij dat ik bij Ineke terecht ben gekomen en zijn mij met al haar kennis bijstaat en heeft bijgestaan in mijn revalidatieproces! Ik heb nog een aantal behandelingen te gaan waar we samen het onderste uit de kan proberen te halen.

Kortom ik raad iedereen die met long Covid te kampen heeft of astma patiënt is logopedie bij Ineke aan!

Rina Zwanenburg-Stevens

Klantenbeoordeling 2020
Cijfer: 9

Complimenten: 

  • Ik heb de logopedist als zeer kundig en geduldig ervaren.
    Het was heel fijn om te merken dat ik na een aantal behandelingen al zo goed vooruit gegaan was.
    De behandelingen maakten echt een groot verschil.
  • Prettig in de omgang, goede adviezen en spelenderwijs aanleren zodat kind gemotiveerd blijft.
  • Zeer vriendelijk, goed naar je luisteren als je iets vertelt hoor je daarna kennis van zaken.
  • Professionele aanpak op een flexibiliteit bij het maken van afspraken.
  • Innemende en vriendelijke persoonlijkheid